Şimdi Vize Alma Zamanı

Son dönemlerde pantemi nedeniyle yurt dışı seyahatlar azalmış olsa da, işimiz gereği bir çok kez yurt dışına çıkmak zorunda kaldık. Tatil yapmak amacıyla çıktığımız ülkeler de oldu tabi ki. Bir ülkeyi merak ettiğiniz zaman, o ülkede nerelere gidilir, o ülkenin neyi meşhur, havalar nasıl, uçakla mı kara yolu ile mi gitsem gibi birçok soru gelir aklınıza. Bu sorulardan birisi de eğer bilginiz yoksa, acaba vize gerekiyor mu? Vize ücreti ne kadar ? Elçiliğe gitmeden vize alabilir miyim ? Vize danışmanlık firmasına mı müracaat etsem gibi, vize ile ilgili bir çok soru da aklınızda geçecektir.

Özellikle Avrupa ülkelerine gidecek iseniz bir de Schengen Vizesi yada Schengen Ülkeleri gibi kelimeleri de vize başvurusu yaparken duymanız gayet doğal. Schengen vizesi, Schengen Bölgesi’ne üye devletlerden herhangi birine seyahat edenlerin seyahat başına turizm veya iş amaçlı 90 güne kadar kalmasına izin veren kısa süreli bir vizedir. Eğer Schengen üyesi ülkelerden birinde 90 günden fazla süre boyunca okumayı, çalışmayı veya yaşamayı planlıyorsanız Schengen Vizesi yerine bu Avrupa ülkesinin ulusal vizesine başvurmanız gerekir. Bu durumda ilgili ülkenin vize kurallarına uymanız gerekecektir. Schengen vizesi Avrupa içinde en yaygın olarak kullanılan vizelerden birisidir. Vize sahiplerinin herhangi bir Schengen Bölgesi dahilinde serbestçe seyahat etmesine ve Schengen üyesi ülkelerden herhangi birinden dönüş yapmasına izin verir. Schengen Bölgesi içinde gümrük kontrolleri olmadığı için, sanki Türkiye içinde bir ilden diğerine gider gibi, tek vize ile avrupa ülkelerini dolaşmanız mümkün olacaktır.

Vize Başvuru fiyatları ülkeden ülkeye değişmektedir. Elçiliğe gitmeden vize almak için Vizeniz Alınır gibi bir vize danışmanlık firmasına müracaat etmeniz gerekebilir. Eğer daha önceden hiç vize başvurusu yapmadıysanız, vize danışmanlık firmaları o ülke için gerekli evraklar ve müracaat koşulları hakkında sizleri detaylı olarak bilgilendirecektir. Bazı ülkeler için Online Vize Başvurusu yapma imkanınız da olabilir. Vize başvurusu hakkında detaylı bilgi almak için ilgili ülkenin konsoluklarını arayabileceğiniz gibi, internet üzerinden vize başvurusu ve ilgili ülke ismini yazarak ilgili vize danışmanlık şirketlerinin telefonlarını tespit edebilir ve firma yetkilileri ile görüşebilirsiniz.